Παρασκευή 05.06.2020

Ξεκίνησε η μεταφορά προσφύγων από τη Μόρια στη Β. Ελλάδα

Με δύο πλοία θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο υποδοχής της Μόριας, σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πρώτο πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν περισσότερα από 600 άτομα, αναχώρησε από τη Μυτιλήνη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα, θα αναχωρήσει και δεύτερο πλοίο, με περίπου 800 επιβαίνοντες.

Εξ' αυτών, χίλια άτομα θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Β. Ελλάδας

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και στη διάρκεια του ταξιδιού, κατάλληλο προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στους μεταφερόμενους.

Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.