Κυριακή 07.06.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Novartis: Βαριές καταγγελίες Αγγελή - Η Ξένη Δημητρίου μου είπε ποιος είναι ο Ρασπούτιν

Novartis: Βαριές καταγγελίες Αγγελή - Η Ξένη Δημητρίου μου είπε ποιος είναι ο Ρασπούτιν

Ο Ιωάννης Αγγελής που κατέθεσε για πέντε περίπου ώρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Αγγελής, αναφέρθηκε στον "Ρασπούτιν" ως πρωταγωνιστή των μεθοδεύσεων χωρίς, να τον ονοματίσει, προσκομίζοντας πέραν της Novartis έγγραφα για παρεμβάσεις του και σε άλλες υποθέσεις.

Και ενώ ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε ποιό πρώην κυβερνητικό στέλεχος βρίσκεται πίσω από το προσωνύμιο "Ρασπούτιν", επανέλαβε αυτό που ήδη είχε προ μηνών αναφορά του σημειώσει για τον "Ρασπούτιν", "πως όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται", προσθέτοντας με νόημα πως " ο "Ρασπούτιν" ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς".

Σχετικά με το ποιός είναι  "Ρασπούτιν" σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής ανέφερε, ότι η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που είχε πεί ποιος είναι και πρόσθεσε, ότι το ρόλο του "Ρασπούτιν" ήξεραν πολύ καλά η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η πρώην Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου".


Φέρεται μάλιστα στην κατάθεση του να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ιδιος και με τους τρείς (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο "Ρασπούτιν".

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους όλους (Δημητρίου και λοιποί) φέρεται να είπε "φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια".

Ειδικότερα ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε "η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε, ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του, που ήταν ισχυρότερος και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα".


"Κουμάντο φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής, δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς, αλλά ο "Ρασπούτιν".

Ο κ. Αγγελής φέρεται να προσκόμισε έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών του ειδικότερα έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Επίσης αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις "Ρασπούτιν", ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς, που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε "ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους".

Επιπλέον, ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ' εκείνον αποδεικνύουν την παρεμβαση "Ρασπούτιν" στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ραίκου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Τέλος, επιβεβαίωσε ενωπιον του κ. Ευ.Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Αρειο Πάγο και επανέλαβε ότι είχε υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Πηγή: skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.