Παρασκευή 06.12.2019

Εσείς χρησιμοποιείτε σωστά τα βρεγμένα μαντηλάκια;

Tα μωρομάντηλα (όπως τα αποκαλούμε οι περισσότεροι) δεν  από καμία τσάντα και κανένα σπίτι.  Είναι αλήθεια ότι λύνουν πολλά προβλήματα, αλλά μήπως μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα;

1.  Δοκίμασέ το στο δέρμα σου
Πρέπει να δεις ποιο σου ταιριάζει γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που το "άκακο" μωρομάντηλο έχει προκαλέσει κοκκινίλες και εκζέματα σε πιο ευαίσθητα δέρματα. Καλύτερα να είσαι σίγουρη..

2. Ένα τη φορά
Δεν είναι για... χόρταση. Γι΄ αυτό και λέγονται "μίας χρήσης". Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι την οικονομία αλλά δεν αποκλείεται να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένη αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το ίδιο μαντηλάκι σε πολλές επιφάνειες ή χρήσεις. Όπως μπορείς να αντιληφθείς αν σκεφτείς πιο ψύχραιμα, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρεις διάφορα μικρόβια από το ένα μέρος στο άλλο και να την "πατήσεις".

3. Μην το παρακάνεις
Φυσικά και είναι χρήσιμα τέτοιου είδους μαντηλάκια και φυσικά θα τα χρησιμοποιείς ευρέως. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν παύουν να είναι φουλ στο χημικό, οπότε καλό είναι να μην το παρακάνεις. Έχε τα πρόχειρα για "βαριά περιστατικά" ή για εκτός σπιτιού περιπτώσεις όμως έχε πρόχειρες και εναλλακτικές τύπου βρεγμένη πετσέτα με λεμόνι ή ξύδι για παν -πιο ελαφρύ- ενδεχόμενο!

4. Πρόσεξε πώς τα πετάς
Αυτά τα χαρτάκια δεν επιτρέπεται με τίποτα να περάσουν από την αποχέτευση. Φρόντισε να τα ξεφορτώνεσαι όπως σε συμβουλεύει ο κατασκευαστής τους στο πακέτο.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.