Τρίτη 14.07.2020

Μοσκοβισί: Με τη νέα ελληνική κυβέρνηση προχώρησαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις

Την ικανοποίησή του για τα θετικά συμπεράσματα της 4ης έκθεσης ενισχυμένης μεταμνημονιακής αξιολόγησης εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση έκανε τα απαραίτητα προκειμένου να επιτύχει όλες τις δεσμεύσεις της για τα μέσα του 2019» και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων ο κ. Μοσκοβισί έκανε ειδική αναφορά στην αποφυγή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το 2015 και εξέφρασε την επιθυμία του «να είχαμε κάνει περισσότερα για να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό και να αποφύγουμε ορισμένα μέτρα».

«Ωστόσο, πάντα παλεύαμε στην Κομισιόν για να αποφύγουμε το Grexit και οι αποφάσεις που πήραμε ήταν πολύ σημαντικές για να παραμείνει η Ελλάδα στην καρδιά της ευρωζώνης», κάτι που αποτελούσε «πολιτική στάση» της Επιτροπής Γιούνκερ, ώστε «να παραμείνει η Ελλάδα στην καρδιά της ευρωζώνης και να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης» είπε στη συνέχεια.

Όπως σημείωσε ο Γάλλος Επίτροπος, «αυτό ήταν από τα βασικά επιτεύγματα αυτής της Επιτροπής» και το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό, αφού «τώρα όλα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, προς μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.