Πέμπτη 02.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Novartis: O Δεστεμπασίδης κατέθεσε στην προανακριτική - Αρνήθηκε πως είναι προστατευόμενος μάρτυρας

Novartis: O Δεστεμπασίδης κατέθεσε στην προανακριτική - Αρνήθηκε πως είναι προστατευόμενος μάρτυρας

Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, καταθέτοντας στην Προανακριτική, αρνήθηκε ότι είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση ούτε Μάξιμος Σαράφης το όνομά μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης» φέρεται να απάντησε στους βουλευτές.

Επίσης, ο κ. Δεστεμπασίδης αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση δεν έχει να κάνει με την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι οποίες δεν αφορούν, δηλαδή όπως είπε, το αυστηρό αντικείμενο της Προανακριτικής, δηλαδή τις πιθανές ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Παρά τις πιέσεις βουλευτών να απαντήσει σε ερωτήσεις ο μάρτυρας ανέφερε ότι επιμένει στη θέση του επειδή δεν ξέρει με πιο καθεστώς θα κληθεί να καταθέσει στη συνέχεια ενδεχομένως κι ως ύποπτος.

Αναφερόμενος στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Μανιαδάκη ανέφερε πως τον γνωρίζει και διάβασε μία ανακοίνωση που είχε ο ίδιος εκδώσει στην οποία έλεγε πως ο γνωστός για την ποιότητα του Μανιαδάκης επιχειρεί να με εμπλέξει. Μάλιστα, ανέφερε ότι ουδέποτε συνάντησε τον Μανιαδάκη, είτε στη ΓΑΔΑ είτε στην εισαγγελία διαφθοράς. Ο μάρτυρας απάντησε και σε ερωτήσεις για το αν εκλήθη από την εισαγγελία διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να καταθέσει για την υπόθεση

Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν με κάλεσε

Β. Κεγκερογκου: Στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά σας και λέει ότι εσείς μαζί με τον Φρουζή συμμετείχατε στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Novartis.


Φ.Δεστεμπασίδης: Από μένα ζητούνταν να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε.

Β.Κεγκέρογλου: Γνωρίζετε τον κ.Μανιαδάκη; Έχει πει ότι σας συνάντησε σε προθάλαμο δικαστηρίου.

Φ.Δεστεμπασίδης: Ο κ;yrio Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. Σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Β.Κεγκέρογκου: Ξαναρωτώ, το γεγονός οτι η κ.Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;

Φ.Δεστεμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.