Τρίτη 07.07.2020

Reuters: Τουλάχιστον 30 οι νεκροί στην Αλβανία

Σύμφωνα με το Reuters, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 30, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 650, ενώ πάνω από δέκα άνθρωποι αγνοούνται στην Αλβανία, μετά τον ισχυρό σεισμό.

Οι διασώστες επιχειρούν μέσα στα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν να εντοπίσουν επιζώντες ενώ η σημερινή είναι ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα.

Προτεραιότητα αποτελεί, όπως δήλωσαν τόσο ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσο και υπουργοί, να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές και όλες οι ενέργειες έχουν επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, οι οποίες συνεχίζονται αδιάκοπα. Σε μία από αυτές, ένας εικοσιπεντάχρονος άνδρας στο Δυρράχιο ανασύρθηκε ζωντανός, έπειτα από 19 ώρες που είχε μείνει εγκλωβισμένος.

 Είχε προηγηθεί δύσκολη νύχτα με πλήθος κόσμου να βρίσκεται από τη μια στιγμή στην άλλη στον δρόμο. Ο στρατός έστησε σκηνές σε κεντρικά σημεία της χώρας, ενώ σχηματίστηκαν ουρές από τους ανθρώπους που πάσχιζαν να πάρουν μια κουβέρτα για να προστατευτούν από το κρύο.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκαν 250 μετασεισμοί, ενώ σεισμοί καταγράφονται και σήμερα.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.