Σάββατο 04.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Ιερά Σύνοδος για την αποτέφρωση: Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα για να παραδίδονται στη φωτιά

Ιερά Σύνοδος για την αποτέφρωση: Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα για να παραδίδονται στη φωτιά

Ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο προς ενημέρωση των πιστών γύρω από το ζήτημα της αποτέφρωσης εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος.

Στο φυλλάδιο αναπτύσσεται η θέση της Εκκλησίας στην καύση των νεκρών και θα μοιραστεί τις επόμενες ημέρες στις κατά τόπους εκκλησίες. 

«Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο, η Ιερά Σύνοδος περιγράφει τα στάδια της αποτέφρωσης με την καύση του νεκρού και την κονιορτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού αναφέροντας ότι «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμάτων».

«Για το ήθος της Εκκλησία μας, αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά τον νεκρό. Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ», σημειώνεται.

Η Εκκλησία αναφέρει ότι δεν καταναγκάζει κανέναν να τηρεί τις παραδόσεις της, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τελεί κηδεία σε όσους επιλέξουν την αποτέφρωση.

«Προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία», αναφέρεται.

Διαβάστε ΕΔΩ το φυλλάδιο

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.