Κυριακή 19.01.2020

Ύπατος αρμοστής ΟΗΕ στη Βουλή για το μεταναστετικό: Η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική

O ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ Φιλίππο Γκράντι μίλησε στην ελληνική Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά λόγω του μεταναστευτικού

Ο κ. Γκράντι παραδέχθηκε, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας ,ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τις αυξανόμενες ροές και την παραμονή μεγάλου πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων είναι ασφυκτικές για τις τοπικές κοινωνίες.Σχολιάζοντας μάλιστα τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε ότι αυτά αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε με έμφαση ότι η χώρα έχει φτάσει πλέον στα όρια της ότι η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί την αναλογική κατανομή των βαρών. «Φτάσαμε στα όριά μας. Οι άνθρωποι στα νησιά κλειδώνουν τα σπίτια τους πολύ φοβάμαι και τις καρδιές τους. Πρέπει να μιλήσουμε το λόγο της αλήθειας. Έχει επέλθει κόπωση στις τοπικές κοινωνίες».

Με την εκτίμηση του κ.Κουμουτσάκου συμφώνησε και ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Συμφωνώ με την ανάλυσή ότι η ανοικτή διάθεση των ανθρώπων αλλάζει. Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες. Η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική. Χαιρετίζω τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να αναταποκρίνεται στις κρίσεις αυτές. Η προσπάθεια μεταφοράς ανθρώπων στην ενδοχώρα είναι μεγάλη πρόκληση».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.