Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Λιβύη: Η Βουλή απορρίπτει τη συμφωνία με τον Ερντογάν

Λιβύη: Η Βουλή απορρίπτει τη συμφωνία με τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Aguila Σάλεχ απηύθυνε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας μεταξύ του ηγέτη της κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγέζ αλ Σάρατζ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, το οποίο περιελάμβανε τη στρατιωτική συνεργασία και την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ του κράτους της Λιβύης και της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Στην επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη ο Aguila Saleh ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να δεχτούν τη Βουλή ως τη μόνη νόμιμη αρχή στη Λιβύη.

Στην επιστολή τονίζει μάλιστα ότι η συμφωνία αποτελεί "απειλή στο κράτος της Λιβύης, περιλαμβανομένων της ασφάλειας και του μέλλοντος της".

Αυτό ακολουθεί τις διαπραγματεύσεις που είχε στις 27 Νοεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Sarraj και το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.