Σάββατο 04.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε την «σοσιαλιστική ουτοπία»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε την «σοσιαλιστική ουτοπία»

Στην πόλη μπορούν να μείνουν συνολικά 4.000 οικογένειες

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κόκκινη κορδέλα για την πόλη Σαμιτζιόν, την πόλη που χαρακτηρίζεται ως «σοσιαλιστική ουτοπία» και βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού βουνού της χώρας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων χαρακτήρισε «επιτομή του μοντέρνου πολιτισμού» την πόλη μεταδίδοντας εικόνες από τους εορτασμούς με τα πυροτεχνήματα.

Στη Σαμιτζιόν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, υπάρχουν νέα διαμερίσματα, ξενοδοχεία αλλά και χιονοδρομικό κέντρο.

Στην πόλη μπορούν να μείνουν συνολικά 4.000 οικογένειες με τον αριθμό των οικοδομικών τετραγώνων να ανέρχεται σε 380.

Η Σαμιτζιόν αποτελεί ένα από τα εμβληματικότερα έργα της εποχής Κιμ Γιονγκ Ουν παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν κυρίως λόγω των ελλείψεων σε οικοδομικά υλικά στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιστράτευσε νεαρούς σε ηλικία εργάτες στους οποίους ωστόσο δεν δόθηκαν μισθοί παρά μόνο ελάχιστο φαγητό - όπως καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργάνωσεις - για εργασία 12 ωρών επί 10 χρόνια με μοναδικό αντάλλαγμα την είσοδο σε μια πανεπιστημιακή σχολή ή στο πανίσχυρο εργατικό κόμμα της Βόρειας Κορέας.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.