Σάββατο 18.01.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Το πανεπιστήμιο Columbia δίνει υποτροφία σε 30 πρόσφυγες

Το πανεπιστήμιο Columbia δίνει υποτροφία σε 30 πρόσφυγες

Το πανεπιστήμιο θα καλύψει εξ ολοκλήρου τα κόστη φοίτησης και στέγασης

Το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε πως θα υποδεχθεί ως και 30 πρόσφυγες που θα μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου, ανακοίνωσε πως θα καλύψει εξ ολοκλήρου τα κόστη της φοίτησης και της φιλοξενίας τους, σε ένα πρόγραμμα που αποτελεί παράταση εταιρικών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης του 2016. Χάρη σε αυτό, επτά Σύροι φοιτητές έχουν ήδη ενταχθεί στο φημισμένο πανεπιστήμιο.

Τα άτομα που θα επιλεγούν θα είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια και οι σπουδές των οποίων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διακόπηκαν εξαιτίας παραγόντων εκτός του δικού τους ελέγχου (ένοπλες συρράξεις, φυσικές καταστροφές κ.α.). Θα μπορούν μάλιστα να είναι υποψήφιοι για σπουδές σε όλες τις σχολές και σε όλους τους κύκλους, ανάλογα με το προφίλ τους. Για τη χρηματοδότηση των σπουδών των προσφύγων, θα εκταμιευθεί κονδύλι ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές θα μπορούν να ωφεληθούν από βοήθεια πέραν της καθεαυτό εκπαιδευτικής αποστολής του που προσφέρει το πανεπιστήμιο αλλά και σπουδαστές του. Οι πρώτοι νέοι φοιτητές του προγράμματος θα επιλεγούν το 2020. Το 2019, το ετήσιο κόστος των διδάκτρων για σπουδές γενικής κατεύθυνσης σε αμερικανικά πανεπιστήμια, ανερχόταν σε περίπου 80.000 δολάρια, συνυπολογιζομένου του κόστους στέγασης και των τρεχόντων εξόδων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.