Σάββατο 18.01.2020

Ερντογάν: Δεν θα δεχόμουν το Νόμπελ Ειρήνης

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στην τελετή

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, χθες, πως δεν θα δεχόταν το Νόμπελ Ειρήνης

«Δε θα δεχόμουν το Νόμπελ Ειρήνης. Αυτός ο θεσμός κάηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε, η Τουρκία δε θα συμμετάσχει στην τελετή εξαιτίας της απονομής του βραβείου στον αυστριακό λογοτέχνη Πέτερ Χάντκε, με το αιτιολογικό ότι τάχθηκε υπέρ του Μιλόσεβιτς στον πόλεμο της Βοσνίας. 

«Το Νόμπελ κάηκε. Ουσιαστικά αυτοαναιρέθηκε… Έχει τη θέση ενός εντελώς πολιτικού και ιδεολογικού θεσμού. Δεν έχει αξία για εμένα» ανέφερε εμφατικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.  

«Ως Τουρκία, πληροφορήσαμε όλες τις φίλες χώρες που έχουν φωνή ότι σίγουρα δεν θα συμμετάσχουμε στην τελετή και τους ζητήσαμε επίσης να μη συμμετάσχουν. Γιατί; Βραβεύοντας έναν τέτοιο δολοφόνο ουσιαστικά παίρνεις το μέρος της πλευράς της καταπίεσης. H συναίνεση στη σκληρότητα είναι επίσης σκληρότητα» διαμήνυσε.

«Η απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Πέτερ Χάντκε θα ενθαρρύνει μόνο τους "εχθρούς του Ισλάμ και της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είναι ντροπή κα όνειδος να απονέμεται (το Νόμπελ) σε ένα πρόσωπο που υπερασπίζεται και επαινεί έναν δολοφόνο που έχυσε το αίμα δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων» κατέληξε.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.