Κυριακή 19.01.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Τσαβούσογλου: Η ΕΕ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να μιλά για τα κυριαρχικά δικαιώματά μας

Τσαβούσογλου: Η ΕΕ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να μιλά για τα κυριαρχικά δικαιώματά μας

«Ήταν αναμενόμενο η ΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο και στην Ελλάδα»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου μίλησε για τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης, στην τουρκική Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2020.

«Πολλές χώρες προσπάθησαν να “εξαφανίσουν” την Τουρκία, όπως έκαναν και με την Κύπρο (σ.σ. αναφέρεται στο ψευδοκράτος)» είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη θα βοηθήσει και τις δυο χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος ΥΠΕΞ στη συνέχεια μίλησε για τις ενεργειακές συμφωνίες που έχουν υπογράψει η Ελλάδα και η Κύπρος, μαζί και με άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ. Ο Τσαβούσογλου, σε εκείνο το σημείο, υπογράμμισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι «μια σημαντική κίνηση απέναντι σε όσους θα ήθελαν να μας στριμώξουν».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε πως «ήταν αναμενόμενο η ΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο και στην Ελλάδα», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει δίκιο αυτή τη φορά καθώς δεν έχει δικαιοδοσία να παίρνει αποφάσεις για το εν λόγω ζήτημα.

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μπορεί να αποφασίσει (σ.σ. για το ζήτημα). Η ΕΕ μπορεί μόνο να εκφράζει τις πολιτικές τις απόψεις. Αυτές οι πολιτικές απόψεις, ωστόσο, είναι τελείως άκυρες σε ό,τι αφορά τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.