Τετάρτη 22.01.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Εκλογές στο Ισραήλ: Κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους

Εκλογές στο Ισραήλ: Κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το κόμμα «Η Νέα Δεξιά» του υπουργού Άμυνας Ναφτάλι Μπένετ και της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ και ο θρησκευτικός εθνικιστικός σχηματισμός «Εθνική Ένωση» του οποίου ηγείται ο νυν υπουργός Μεταφορών Μπετζαλέλ Σμότριτς, θα παρουσιάσουν κοινό ψηφοδέλτιο

Δύο κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμφωνία ένωσης για τις εκλογές της 2ας Μαρτίου, την επομένη της ανακοίνωσης συμμαχίας μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων της ισραηλινής αριστεράς.

Το κόμμα «Η Νέα Δεξιά» του υπουργού Άμυνας Ναφτάλι Μπένετ και της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ και ο θρησκευτικός εθνικιστικός σχηματισμός «Εθνική Ένωση» του οποίου ηγείται ο νυν υπουργός Μεταφορών Μπετζαλέλ Σμότριτς, θα παρουσιάσουν κοινό ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Νέας Δεξιάς».

«Αυτή η ένωση όλων των ρευμάτων του θρησκευτικού σιωνισμού και της λαϊκής δεξιάς εξασφαλίζει τον σχηματισμό μιας ισχυρής δεξιάς κυβέρνησης», δήλωσε η Σάκεντ σε ανακοίνωση.

Οι τρεις ηγέτες κάλεσαν τον υπουργό Παιδείας Ράφι Πέρετζ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Εστία», έναν άλλο σχηματισμό της θρησκευτικής δεξιάς, να ενωθεί μαζί τους.

Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής της Εβραϊκής Εστίας ψήφισαν την Κυριακή υπέρ μιας συμφωνίας με το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Ισχύς. Η συμφωνία αυτή με ένα κόμμα που θεωρείται από ορισμένους «ρατσιστικό» έχει εμποδίσει επί του παρόντος την ένωση όλων των σχηματισμών με τη δεξιά του Λικούντ, του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Χθες, Δευτέρα, το Εργατικό Κόμμα και το αριστερό κόμμα Μερέτζ ανακοίνωσαν τη συμμαχία τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 2ας Μαρτίου προκειμένου να αντικρούσουν τον Νετανιάχου.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.