Παρασκευή 10.04.2020

Ο Άσαντ κατέλαβε κομβική πόλη στην Ιντλίμπ

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, εισήλθαν σε μια πόλη, στα νότια της πόλης Ιντλίμπ την Τρίτη, συνεχίζοντας τη σημαντική πρόοδο για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος επιδιώκει να καταλάβει εκ νέου την επαρχία στα βορειοδυτικά της χώρας, που αποτελεί ένα από τα τελευταία προπύργια των αντικυβερνητικών.

Κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν στην Μααράτ αλ-Νουμάν και "χτένισαν" τις περιφέρειές της, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε μέσω του WhatsApp ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των αντάρτικων και των κυβερνητικών δυνάμεων που εισήχθησαν με αεροπορικές επιθέσεις.

Η Μααράτ αλ-Νουμάν είναι στρατηγικής σημασίας για τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, επειδή βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο M5 που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα τη Δαμασκό.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.