Σάββατο 22.02.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Ισπανία: Εταιρεία αφαιρεί από τον μισθό το διάλειμμα για καφέ ή τσιγάρο!

Ισπανία: Εταιρεία αφαιρεί από τον μισθό το διάλειμμα για καφέ ή τσιγάρο!

Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση ότι ενεργειακή εταιρεία Galp που σταμάτησε να πληρώνει τους υπαλλήλους για τις ώρες που έκαναν διάλειμμα για τσιγάρο, καφέ και φαγητό, δικαιώθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας.

Οι πρόσφατες αλλαγές, άλλωστε, στην ισπανική νομοθεσία απαιτούν από τις εταιρείες να καταγράφουν τις εισόδους και τις αναχωρήσεις των εργαζομένων από τον χώρο εργασίας.

Καταγράφοντας πότε οι εργαζόμενοι βγαίνουν και μπαίνουν στο γραφείο, οι εταιρείες μπορούν να υπολογίσουν πόσο χρόνο περνούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο τους.

Συμφωνα με την Galp, οι εργαζόμενοι που τρώνε στις ώρες των συμβάσεών τους και αφήνουν το γραφείο για τσιγάρο δεν μπορούν να περιμένουν να πληρώνονται για όλη την εργάσιμη ημέρα. Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας βασίστηκε σε προηγούμενη απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να πληρώνονται για να κάνουν τσιγάρο, να παίρνουν καφέ ή πρωινό.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.