Πέμπτη 09.07.2020

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Την παραίτησή του υπέβαλε, χθες το βράδυ, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ μετά από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 8ης Φεβρουαρίου που δεν ανέδειξε αυτοδύναμο νικητή

Το κόμμα του κ. Βαράντκαρ Fine Gael κατετάγη τρίτο, με μικρή διαφορά πίσω από τα κόμματα Fianna Fáil και Sinn Fein. Η ανακοίνωση της παραίτησης έγινε μετά από μία συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών μεταξύ του κ. Βαράντκαρ και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς. Μέχρι ωστόσο να προκύψει νέα κυβέρνηση, ο κ. Βαράντκαρ και η κυβέρνησή σου θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους σε υπηρεσιακούς ρόλους.

Να σημειωθεί ότι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης προσκρούει στο γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κεντροδεξιά κόμματα, Fianna Fáil και Fine Gael απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Sinn Fein, αριστερό κόμμα και πάλαι ποτέ πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ.

Η ιρλανδική Βουλή έχει αναστείλει τις συνεδριάσεις της μέχρι τον ερχόμενο μήνα, καθώς κανένας ηγέτης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.