Παρασκευή 05.06.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Κορωνοϊός, ΗΠΑ: 701.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε ένα μήνα

Κορωνοϊός, ΗΠΑ: 701.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε ένα μήνα

Η κρίση λόγω κορωνοϊού στέρησε από την αμερικανική οικονομία 701.000 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα μήνα, εκτοξεύοντας την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν δεκαετίας, όπως δείχνουν τα τελευταία, ζοφερά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2010 που η αμερικανική οικονομία χάνει αντί να δημιουργεί θέσεις εργασίας, με τις απώλειες να προσεγγίζουν τις 800.000 θέσεις πού είχαν χαθεί τον Μάιο του 2009, κατά την κορύφωση της πιστωτικής κρίσης.

Περίπου τα δύο-τρίτα των θέσεων αφορούν εργαζομένους σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, που έβαλαν προσωρινό «λουκέτο» εν μέσω των ευρύτερων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού.

Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 4,4%, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2017 και έχοντας αυξηθεί πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα από το χαμηλό σχεδόν 50ετίας (3,5%) του προηγουμένου μηνός. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 10% τους επόμενους μήνες.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.