Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Κορωνοϊός: Σοκ στην Βρετανία με ακόμη 887 νεκρούς – Σχεδόν 8.000 συνολικά

Κορωνοϊός: Σοκ στην Βρετανία με ακόμη 887 νεκρούς – Σχεδόν 8.000 συνολικά

Ακόμη 887 νεκρούς αφήνει πίσω ο κορωνοϊός σε μόλις μια ημέρα στην Βρετανία, η οποία πλήττεται βαριά.

Η νέα αυτή θλιβερή είδηση σημαίνει πως ο κορωνοϊός έχει κοστίσει την ζωή 7.984 ανθρώπων, με το νησί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τον νέο απολογισμό.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ημερήσια “άλματα” σε ό, τι αφορά τον αριθμό των νεκρών στην Βρετανία από τότε που ο φονικός ιός άλλαξε για πάντα τον κόσμο ολόκληρο.

Μόλις χθες, καταγράφηκαν 938 νεκροί σε 24 ώρες, ενώ προχθές, Τρίτη 07.04.2020, ακόμη 854, ξανά σε ένα μόλις 24ωρο.

Κορωνοϊός στην Βρετανία: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα χρηματοδοτεί προσωρινά την κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) συμφώνησε να δανείζει χρήματα προσωρινά στη βρετανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την COVID-19, αν δεν είναι δυνατόν να αντλήσει αυτή άμεσα κεφάλαια από τις αγορές, επαναφέροντας ένα μέτρο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί δαπάνες και φορολογικές μειώσεις – ρεκόρ για να προσπαθήσει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους από τη δυνητικά μεγαλύτερη ύφεση εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ενισχύοντας κατά δεκάδες δισ. στερλίνες τα σχέδιά της για δανεισμό. Η Βρετανία δανείζεται κανονικά χρήματα από τις αγορές με εκδόσεις ομολόγων και αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές έδειξαν ισχυρή διάθεση να αγοράσουν τέτοιους τίτλους, αξίας άνω των 10 δισ. στερλινών, ορισμένους από αυτούς με χαμηλές αποδόσεις – ρεκόρ. Ωστόσο, οι αγορές ήταν πολύ πιο ταραγμένες τον περασμένο μήνα, πριν ανακοινώσει η Τράπεζα της Αγγλίας την αγορά χρέους, ύψους 200 δισ. στερλινών, κυρίως κρατικών ομολόγων.

Οι ανακοινώσεις

Η σημερινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας επιτρέπει στην κυβέρνηση να δανεισθεί δισεκατομμύρια στερλινών απευθείας από τον λογαριασμό υπεραναλήψεων που έχει στην Τράπεζα της Αγγλίας. «Ως προσωρινό μέτρο, θα προσφέρει μία βραχυπρόθεσμη πηγή πρόσθετης ρευστότητας στην κυβέρνηση, αν χρειασθεί να εξομαλύνει τις ταμειακές ροές της και να στηρίξει τη συντεταγμένη λειτουργία των αγορών», αναφέρει κοινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών. Ο όποιος δανεισμός της κυβέρνησης θα αποπληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας ‘Αντριου Μπέιλι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η BoE δεν θα εμπλακεί σε «νομισματική χρηματοδότηση» – μία μόνιμη χρηματοδότηση των δημόσιων δαπανών που είχε οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο πρόσφατα στη Ζιμπάμπουε. Ο λογαριασμός υπερανάληψης της βρετανικής κυβέρνησης στη BoE έδινε σήμερα τη δυνατότητα δανεισμού 400 εκατ. στερλινών, ενώ το 2008 είχαν αντληθεί 19,9 δισ. στερλίνες. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις αγορές ως βασική πηγή χρηματοδότησης και η αντίδρασή της στην COVID-19 θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από πρόσθετο δανεισμό μέσω των κανονικών συναλλαγών διαχείρισης χρέους», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.