Κυριακή 05.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Συνεργάτης Ερντογάν: Στη λάθος πλευρά της ιστορίας οι χώρες που στηρίζουν τον Χαφτάρ

Συνεργάτης Ερντογάν: Στη λάθος πλευρά της ιστορίας οι χώρες που στηρίζουν τον Χαφτάρ

Χώρες, όπως η Γαλλία, που υποστηρίζουν τον αυτοαποκαλούμενο στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη, βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξη του στο France 24

Σε απευθείας συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι, το «δεξί χέρι του Ερντογάν» ανέφερε «πιστεύουμε ότι όποιος εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Χαφτάρ βρίσκεται σε λάθος πλευρά στη σύγκρουση στη Λιβύη». Σημείωσε ότι οι υποστηρικτές του Χαφτάρ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι «αξιόπιστος συνεταίρος στη Λιβύη».

Όπως ισχυρίστηκε δε ο τούρκος αξιωματούχος η Τουρκία απλώς «έστειλε μερικούς συμβούλους για να βοηθήσουν [την κυβέρνηση Σάρατζ] να φέρει ένα βαθμό ισορροπίας στη σύγκρουση». Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς στη Λιβύη σήμερα βρίσκονται τουλάχιστον 8.000 μισθοφόροι της Τουρκίας, πέραν του στρατιωτικού εξοπλισμού. 

Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη για μια πολιτική λύση στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι «ο Χαφτάρ, που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη, συνεχίζει να επιτίθεται στους δικούς του ανθρώπους, στέλνοντας ‘’κυματισμούς’’ βίας σε ολόκληρη τη χώρα».

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.