Τρίτη 07.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης στην Αγιά Σοφιά

Φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης στην Αγιά Σοφιά

O Eρντογάν σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ακραίων ισλαμιστών ανακοίνωσε θα διαβαστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία

Φιέστα ετοιμάζεται μπροστά στην Αγία Σοφία με αφορμή την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης. Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT), σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

O Eρντογάν σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ακραίων ισλαμιστών ανακοίνωσε θα διαβαστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, που σήμερα είναι μουσείο.

«Το απόγευμα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αλωσης που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, στην Αγία Σοφία θα αναγνωστεί η προσευχή της Αλωσης και θα διαβαστούν προσευχές», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου είναι λίγο γενικόλογη και αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως αύριο δεν θα γίνει προσκύνημα της Παρασκευής, που είναι η ιερή ημέρα και προσκύνημα των μουσουλμάνων. Πιθανότατα θα διαβαστεί κάποιο σημείο από το Κοράνι μέσα από την Αγία Σοφία, όπως και διάφορες προσευχές, χωρίς να υπάρχουν πιστοί εντός του χώρου.

Την ίδια ώρα και με αφορμή την επέτειο της Άλωσης, ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ δημοσίευσε μια πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους ακριβώς στον Έβρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως κωδικός πτήσης επελέγη ο αριθμός 1453 παραπέμποντας στην Άλωση. Το περιστατικό διέψευσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, λέγοντας: «Δεν επιβεβαιώνεται αυτή η πτήση. Μπορεί κάπου να πέταξε να έδωσε ένα όνομα. Στον Έβρο όμως δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η πτήση».

 

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.