Τρίτη 14.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Κυρώσεις από ΗΠΑ σε 4 ναυτιλιακές για μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε 4 ναυτιλιακές για μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες διότι μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, κλιμακώνοντας τις ενέργειες της Ουάσινγκτον που αποσκοπούν στην εκδίωξη του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο "μπλοκάροντας τις εξαγωγές αργού” της χώρας της Λατινικής Αμερικής. 

Πρόκειται για τις εταιρείες Afranav Maritime Ltd με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, Adamant Maritime Ltd και Sanibel Shiptrade Ltd, καθώς και την Seacomber Ltd με έδρα την Ελλάδα, δεξαμενόπλοια των οποίων μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους.

"Οι εν λόγω εταιρείες μεταφέρουν πετρέλαιο που ουσιαστικά έχει κλαπεί από τον λαό της Βενεζουέλας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela από τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο αργότερα από τη στιγμή που οι ΗΠΑ και δεκάδες άλλες χώρες χαρακτήρισαν τον Μαδούρο σφετεριστή, κατηγορώντας τον ότι εξασφάλισε την επανεκλογή του με δόλο.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.