Κοτόπουλο μπούτι πανέ

814

Συστατικά

  • 8 κοπανάκια
  • 800 γρ. ξινόγαλο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. δημητριακά, τριμμένα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανητές

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα κοπανάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ξινόγαλο, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστούν. Ιδανικά πρέπει η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι, τη ρίγανη, το κορν φλάουρ, τα δημητριακά, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε μέσα στην ξερή μαρινάδα τα κοπανάκια και περνάμε άλλη μια φορά από το ξινόγαλο και τη μαρινάδα.
  • Τηγανίζουμε για 15-20 για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.