Κουλουράκια σμυρναίικα με φρέσκο βούτυρο

422

Συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου!

Υλικά
120 κουλούρια
500 γρ. Βούτυρο Γάλακτος στο βάζο από αιγοπρόβειο γαλα Διβάνη
500 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
280 γρ. Χυμός πορτοκαλιού Φρεσκοστυμμένος
2 τεμ. Βανίλιες
110 γρ. Κονιάκ
20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
1,5 κιλό Αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
Εκτέλεση
25 λεπτά

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην υπάρχουν κομμάτια.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τα μήλα των δαχτύλων μας κυκλικά μέχρι να διαλυθεί μέσα στο βούτυρο.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και έπειτα το χυμό, τις βανιλίνες και το κονιάκ.

Κοσκινιζουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε το 1 κιλό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πλάθεται και δεν κολλάει στο χέρι. Δοκιμάζουμε να πλάσουμε ένα κουλούρι και κρίνουμε αν θα χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο.

Πλάθουμε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και τα στρίβουμε να πάρουν το σχήμα που θέλουμε

Μεταφέρουμε τα κουλούρια σε λαμαρίνες πάνω σε λαδόκολλες.

Χτυπάμε μερικούς κρόκους και αλείφουμε τα κουλούρια με αρκετή ποσότητα, ώστε να γυαλίσουν καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.