Κρεμλίνο: Διαψεύδει τους Times περί πυρηνικής δοκιμής

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην «πυρηνική ρητορική» που διαδίδεται από τη Δύση μετά από δημοσίευμα των Times ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να δείξει πως είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε τη Δευτέρα ότι το ΝΑΤΟ είχε προειδοποιήσει τα μέλη ότι ο Πούτιν επρόκειτο να επιδείξει την προθυμία του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα πραγματοποιώντας πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας.

Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είχε τροχιοδρομήσει ένα τρένο που θεωρούσαν ότι συνδέεται με μια μονάδα του υπουργείου Άμυνας που ήταν υπεύθυνη για τα πυρηνικά πυρομαχικά.

Όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ των Times, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν ήθελε να συμμετάσχει σε ασκήσεις «πυρηνικής ρητορικής» όπως είπε από τη Δύση.

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι δυτικοί πολιτικοί και οι αρχηγοί κρατών επιδίδονται σε πολλές ασκήσεις πυρηνικής ρητορικής αυτή τη στιγμή», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν θέλουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό».

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο με βάση τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών: έχει 5.977 κεφαλές ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 5.428, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων.