Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα απαντήσει «ισοδύναμα» στις κυρώσεις – Προλαμβάνουμε «παγκόσμιο πόλεμο»

Η «ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία» δεν είναι αρχή πολέμου πραγματοποιείται για να αποτρέψει μια παγκόσμια αντιπαράθεση και να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες στο Ντονμπάς, υποστήριξε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι NTV.

Παράλληλα, η Ρωσία προειδοποίησε ότι θα απαντήσει στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις με «ισοδύναμα» μέτρα. Οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να επιβάλουν νέο γύρο σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για να συζητήσουν για τη ρωσική εισβολή Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σύμφωνα με το BBC.

Στο μεταξύ, η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας εξέδωσε δήλωση με την οποία καταδίκασε από κοινού με τους διεθνείς εταίρους τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι οποίες συνιστούν «σκανδαλώδη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών».