Κριμαία: Ταυτοποιήθηκαν 12 άτομα από τη Μόσχα για την έκρηξη της γέφυρας – Έχουν συλληφθεί 8

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ταυτοποίησε 12 άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό με την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, ανέφερε η υπηρεσία στο κανάλι της στο Telegram.

«Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν 12 άτομα που σχετίζονται άμεσα με την τέλεση τρομοκρατικής πράξης. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, δείχνουν ότι η τρομοκρατική ενέργεια οργανώθηκε από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντερ Μπαστρίκιν στη Συμφερούπολη.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές πραγματοποίησαν πολλές επιθεωρήσεις στον τόπο της επίθεσης, καθώς και δεκάδες έρευνες σε διάφορες ρωσικές περιοχές.

Η υπηρεσία ανέφερε πως κατάφερε να καθορίσει τη διαδρομή της κίνησης του εκρηκτικού μηχανισμού, που ήταν καμουφλαρισμένος με κατασκευαστική πλαστική μεμβράνη. Αρχικά, το διαμορφωμένο φορτίο παραδόθηκε από το λιμάνι της Οδησσού στη Βουλγαρία, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γεωργία, από εκεί στην Αρμενία. Εκεί, πέρασε από τη διαδικασία εκτελωνισμού, στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στη Γεωργία, από όπου μεταφέρθηκε στη Ρωσία.

Νωρίτερα την Τρίτη, η FSB (μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας) δήλωσε ότι η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας οργανώθηκε από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και προσωπικά από τον επικεφαλής της, Kirill Budanov.

Διευκρινίζεται ότι τουλάχιστον μία φορά το φορτίο σαρώθηκε στο τελωνείο. Η εικόνα που δημοσίευσε η υπηρεσία δείχνει ότι τίποτα ύποπτο δεν ήταν ορατό στο εσωτερικό των ρολών μεμβράνης.

Μέχρι τώρα, πέντε Ρώσοι και τρεις πολίτες της Ουκρανίας και της Αρμενίας έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης για «υπονόμευση της γέφυρας».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χαρακτηρίσει το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση» με στόχο την καταστροφή των κρίσιμων πολιτικών υποδομών της Ρωσίας. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση νέων τέτοιων επιθέσεων, η απάντηση θα είναι σκληρή και ανάλογη σε κλίμακα με το επίπεδο των απειλών.