Κρήτη: Έφτασαν τις 14 οι φάρσες για βόμβα μέσα σε τρεις ημέρες

158
Αστυνομία

Δεν λέει να σταματήσει με την αγωνία των πολιτών και με την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων και φορέων στην Κρήτη ο άγνωστος φαρσέρ, που εξακολουθεί να κινητοποιεί άσκοπα τις αστυνομικές δυνάμεις με τηλεφωνήματα στα οποία προειδοποιεί δήθεν για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Μέσα σε τρεις ημέρες, οι φάρσες σε επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια έφτασαν συνολικά τις 14, προκαλώντας προβληματισμό στην τοπική Αστυνομία. Σε όλες τις περιπτώσεις, στην κλήση που γίνεται από τηλεφωνικό αριθμό με απόκρυψη ακούγεται ένα ηχογραφημένο μήνυμα με μία γυναικεία φωνή η οποία “προειδοποιεί” για την δήθεν επικείμενη έκρηξη βόμβας, δίνοντας χρονικό περιθώριο δυο ωρών.

Το «μπαράζ» των τηλεφωνημάτων είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο φαρσέρ τηλεφώνησε σε δύο σούπερ μάρκετ στην Αμμουδάρα και στη λεωφόρο Κνωσού και οι αστυνομικοί τα εκκένωσαν, ωστόσο βόμβα δεν βρέθηκε. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο φαρσέρ τηλεφώνησε διαδοχικά σε άλλο ένα σούπερ μάρκετ, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και ένα fast food.

Την Τετάρτη, ανάλογα τηλεφωνήματα έγιναν μέσα σε μισή ώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, ενώ στο Ηράκλειο έγιναν σε δυο πολυκαταστήματα ενδυμάτων στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, σε κατάστημα καλλυντικών και σε ένα σούπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπίσουν τον αριθμό από τον οποίο έγιναν τα τηλεφωνήματα, ωστόσο η έρευνα δεν έχει αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.