Κρήτη: Ναυαγοσώστης έσωσε γεράκι στην Κυανή Ακτή

Μια από τις πιο περίεργες διασώσεις όλων των εποχών έγινε στην Κρήτη.

 

Ναυαγοσώστης έκανε την πιο περίεργη διάσωση της ζωής του στην Κυανή Ακτή στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, ο ναυαγοσώστης Αντώνης Πανηγυράκης είχε βάρδια την Κυριακή το μεσημέρι, όταν η θερμοκρασία ήταν στα ύψη, ενώ η γνωστή παραλία στα Χανιά, πριν από τις Καλύβες, ήταν κατάμεστη από λουόμενους.

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν πολύ καλές, αλλά όπως κάθε μέρα έτσι και την Κυριακή οι ναυαγοσώστες ήταν σε πλήρη εγρήγορση για οποιοδήποτε περιστατικό που μπορούσε να προκύψει.

Το περίεργο θέαμα

Στον ναυαγοσωστικό πύργο 2 είχε βάρδια ο Αντώνης Πανηγυράκης, ο οποίος ξαφνικά είδε κάτι περίεργο μέσα στην θάλασσα και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν ο ίδιος.

Ο ναυαγοσώστης αμέσως πήρε τη σανίδα του και βούτηξε, ενώ μόλις έφτασε στο σημείο διαπίστωσε πως επέπλεε ένα… γεράκι, το οποίο από άγνωστο λόγο είχε πέσει μέσα στο νερό και δεν μπορούσε να πετάξει. Ευτυχώς, για το περήφανο πτηνό, βρέθηκε εκεί ο ναυαγοσώστης.

Ο κ. Πανηγυράκης έβγαλε το γεράκι στην ακτή και ενημέρωσε το δασαρχείο για να το παραλάβει, να εξεταστεί, να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και αν χρειαστεί να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο για θεραπεία. Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το flashnews.gr: