Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά

1763

Συστατικά

  • 500 γρ. πένες
  • αλάτι
  • 300 γρ. τυρί κρέμα, έξτρα light
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 αγγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο light
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
  • 2 κ.σ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πένες.
  • Βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το μέλι, πιπέρι, αλάτι το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε ½ κουτάλα με νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια, το αγγούρι σε κυβάκια και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο.
  • Βάζουμε το καλαμπόκι, το τσένταρ, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τον χυμό από τα lime.
  • Σουρώνουμε τις πένες και τις βρέχουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα τον δυόσμο, τις πένες και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.