Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Κίνα, φέρνοντας καύσωνα και βροχoπτώσεις

194

Ενώ η βόρεια Κίνα ψήνεται κάτω από ένα κύμα καύσωνα με ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες που σπάνε ρεκόρ, οι βροχοπτώσεις προβλέπεται να σαρώσουν πολλές περιοχές σε επαρχιακό επίπεδο στο νότο, προκαλώντας πολλαπλούς συναγερμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με πρόβλεψη που δημοσίευσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας, υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να αναπτυχθούν στη βόρεια Κίνα. Tα κεντρικά και νότια τμήματα της βόρειας Κίνας αναμένεται να βιώσουν από 6 έως 8 ημέρες, θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου. Σε ορισμένες περιοχές οι υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να διαρκέσουν 9 έως 10 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες σε ορισμένες επαρχίες όπως Χεμπέϊ, Χενάν, Σανσί και Σαντόνγκ μπορεί να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα ιστορικά ρεκόρ για την ίδια περίοδο, δήλωσε το Κέντρο.

Στα νότια της χώρας, ωστόσο, οι βροχοπτώσεις είναι το κύριο θέμα.

Το εθνικό παρατηρητήριο της Κίνας δημοσίευσε μπλε συναγερμό (το κατώτερο) για βροχοπτώσεις στις 6 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), αναμένοντας ισχυρές βροχοπτώσεις να πλήξουν ορισμένα από τα νότια τμήματα της χώρας.

Το κέντρο ανέφερε ότι από τις 8 π.μ. της Τρίτης έως τις 8 π.μ. της Τετάρτης (τοπική ώρα), ισχυρές έως καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να επηρεάσουν διάφορα τμήματα ορισμένων νότιων επαρχίων, όπως Τζετζιάνγκ, Φουτζιέν, Τζιανγκσί και Χουνάν.

Οι περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν εφαρμόσει μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως ο περιορισμός των υπαίθριων δραστηριοτήτων σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενεργοποίησαν αντιπλημμυρικά έργα για τον έλεγχο των πλημμυρών.