Κύπρος – Κορωνοϊός: Ένας θάνατος και 706 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός Τεστ Κρούσματα

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο κορωνοϊός στην Κύπρο με τον τελευταίο 24ωρο να ανακοινώνονται ένας θάνατος και  706 νέα κρούσματα εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ένα άτομο απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 602. Εξάλλου 116 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 41 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 75% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Επίσης 4 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 100.991 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ενώ 706 (ποσοστό θετικότητας: 0.7%) είναι τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 που εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 137.538.