Κύπρος: Τις πληγές της μετράει η Πάφος μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά

149

Μερικές μόνο μεμονωμένες εστίες είναι ότι απέμεινε από την μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε προχθές στην Πάφο και κατέκαψε μια πολύ μεγάλη έκταση, χωρίς ευτυχώς θύματα αλλά με σημαντικές ζημιές ακόμα και σε κατοικίες.

Τα επίγεια συνεργεία πυρόσβεσης στην Κύπρο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά ενώ μερικά από τα εναέρια Μέσα παραμένουν σε επιφυλακή, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου.

Σήμερα το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς και αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές όχι μόνο σε σχέση με την υπό έλεγχο πλέον πυρκαγιά στην Πάφο αλλά και για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν νέες υπό καιρικές συνθήκες που θεωρούνται ιδανικές για ένα τέτοιο καταστροφικό ενδεχόμενο.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισε η τελική καταγραφή των ζημιών τόσο σε υποδομές όσο και σε βλάστηση. Η περιοχή που έχει καεί είναι μεγάλη όπως και η καταστροφή που έχει προκληθεί. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες αδειούχων υποστατικών θα αποζημιωθούν.

Πηγή: thessnews.gr