
Νέα δεδομένα και κρίσιμα ερωτήματα προκύπτουν στη φρικιαστική υπόθεση της Κυψέλης, με τις αρχές να προσπαθούν να συνθέσουν το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του βρέφους. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι καταθέσεις των τριών άλλων παιδιών της οικογένειας, αλλά και οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί των γονέων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του μωρού.
Παράλληλα, εξετάζεται από τις αρχές το ενδεχόμενο οι δύο γονείς να χορηγούσαν στο βρέφος ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να περιορίσουν το επίμονο κλάμα του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός.
Οι ισχυρισμοί των γονέων
Ο 43χρονος και η 38χρονη Γερμανίδα, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, φέρονται να υποστηρίζουν ότι το βρέφος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από πολύ μικρή ηλικία και έκλαιγε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Μέσω του δικηγόρου τους, Χρήστου Ψαρρά, αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του παιδιού και υποστηρίζουν ότι το μωρό κατέληξε από φυσικά αίτια.
Την ίδια στιγμή, παραμένει αναπάντητο το ζήτημα των τραυμάτων που εντοπίστηκαν στο σώμα του βρέφους. Οι γονείς φέρονται να υποστηρίζουν ότι τα τραύματα προκλήθηκαν όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον πάγο, καθώς είχαν τοποθετήσει τη σορό στην κατάψυξη.
«Έκαναν πολλά λάθη»
Όπως ανέφερε ο συνήγορος του ζευγαριού, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5», οι γονείς αναγνωρίζουν ότι κατά το παρελθόν υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη ως προς τον τρόπο με τον οποίο φρόντιζαν τα παιδιά τους.
Παράλληλα, επιμένουν ότι η απόφασή τους να διατηρήσουν τη σορό του βρέφους στην κατάψυξη συνδεόταν με την αδυναμία τους να αποδεθούν τον θάνατό του.
Όπως υποστηρίζουν, προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας του παιδιού και να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, ένα από τα βασικά ερωτήματα που παραμένει είναι γιατί δεν αναζήτησαν άμεσα ιατρική βοήθεια.
Ψυχιατρική εξέταση του ζευγαριού ζητά ο συνήγορος
Ο Χρήστος Ψαρράς έχει ζητήσει να υποβληθούν οι δύο γονείς σε ψυχιατρική εκτίμηση, υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την αντίληψή τους.
Ο ίδιος εκτιμά ότι θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο η κατάσταση της ψυχικής και νευρολογικής τους υγείας επηρέασε τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.
Υπό κρατική προστασία τα τρία παιδιά
Σε ασφαλές περιβάλλον βρίσκονται πλέον τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, υπό την προστασία του κράτους.
Πρόκειται για την 15χρονη, η οποία είναι έγκυος, τον 13χρονο και ένα ακόμη παιδί ηλικίας 9 ετών. Για την 15χρονη αναφέρεται επίσης ότι έχει εμφανίσει συμπτώματα στερητικού συνδρόμου.
Οι αρχές καλούνται να διερευνήσουν και το ψυχολογικό αποτύπωμα που έχει αφήσει στα παιδιά η σοκαριστική υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, γνώριζαν ότι το αδελφάκι τους είχε πεθάνει και παρέμενε στην κατάψυξη.
Η προηγούμενη δικαστική απόφαση
Σύμφωνα με τον συνήγορο, στο παρελθόν είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση που αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς ασκούσαν τα γονικά τους καθήκοντα.
Όπως ανέφερε, είχε προβλεφθεί επανεξέταση της κατάστασης μετά την παρέλευση ενός έτους, ώστε να διαπιστωθεί η πορεία εφαρμογής της απόφασης. Ωστόσο, τα νέα περιστατικά προέκυψαν πριν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί παράλληλα και ο ρόλος των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, καθώς στο παρελθόν είχαν υπάρξει αναφορά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και τα παιδιά είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων.
«Υπήρξε διαρροή των αποτελεσμάτων DNA»
Ο Χρήστος Ψαρράς, έθεσε, τέλος, ζήτημα σχετικά με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων DNA που αφορούν την υπόθεση. «Θα πρέπει να υπάρχουν και υπόλογοι σε σχέση με αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο συνήγορος εξέφρασε ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο στοιχεία που αφορούν προσωπικά δεδομένα και ιατρικές εξετάσεις έφτασαν στη δημοσιότητα, ζητώντας να διερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση της σχετικής διαδικασίας.
Μάλιστα, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών στις προηγούμενες καταγγελίες που αφορούσαν την οικογένεια.
Το κατά πόσο οι γονείς χορηγούσαν στο βρέφος ναρκωτικές ουσίες προκειμένου να το κάνουν να σταματήσει να κλαίει, καθώς και η ακριβής αιτία θανάτου του βρέφους, αναμένεται να αποσαφηνιστούν από τα ιατροδικαστικά και λοιπά στοιχεία της έρευνας.


















































