Κυριάκος Μητσοτάκης: Το “outsider” που αποδεικνύεται ηγέτης…

Γράφει ο *Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας από το βράδυ τις 7ής Ιουλίου 2019, σε μια εκλογική αναμέτρηση που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσε ποσοστό 39,85%( αύξηση κατά 11,76% από τις τελευταίες εκλογές του ‘15) , κάτι που μεταφράζεται σε 158 έδρες, δηλαδή αυτοδυναμία. Είχε μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, για την ανάληψη των ηνίων της χώρας, τη διακυβέρνηση αυτής.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός, παρότι θεωρούνταν “outsider” – από την αρχή της πολιτικής του καριέρας- , δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη σε πολλούς, και δεν έδειχνε να έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, κατάφερε να πετύχει πολλά! 

Κατάφερε να ξεφύγει από τη σκιά της αδερφής του και επίσης πολιτικού, Ντόρας Μπακογιάννη, να γίνει ο αρχηγός της κεντροδεξιάς παράταξης – στην πιο κρίσιμη στιγμή του κόμματος-, και να κερδίσει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από όλες αυτές τις μάχες, ήταν η δική του ώρα. Η ώρα των αποδείξεων!

Από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου αξιώματος του, έχει κληθεί να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη επιτυχία πολλές δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα(οικονομία, λαθρομεταναστευτικό, κ.ο.κ). Μα είχε την ατυχία, όπως και την έχουμε όλοι όσοι διαμένουμε στη χώρα, να έρθει αντιμέτωπος μέσα σε 8 μήνες, με τα παρακάτω: Σεισμός στην Αθήνα, πυρκαγιές, πλημμύρες, και τώρα κορονοϊός.

Στις παραπάνω ατυχίες – προκλήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέταξε για τα καλά από πάνω του τον χαρακτηρισμό του “outsider” και αποδεικνύει ότι είναι ηγέτης, με έργα και πράξεις που είναι γνωστά σε όλες/ όλους. Ηγέτης, που τουλάχιστον εμείς οι νεότεροι δεν είχαμε συναντήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν. 

Ένας Πρωθυπουργός που ενώνει και προνοεί, λαμβάνοντας τάχιστα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού και τη λιγότερο εξάπλωση αυτού. Ένας Πρωθυπουργός, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τον περιορισμένο προϋπολογισμό, διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη αυτού του “κοινωνικού” και επικίνδυνου ιού. Γιατί, δυστυχώς, λόγω του “περιορισμένου μπάτζετ”, οι άνθρωποι της Υγείας, δουλεύουν στο κόκκινο, κι πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις πολιτικές προτιμήσεις του καθενός, η χώρα έχει Πρωθυπουργό. Έναν άνθρωπο που ξεκίνησε ως “outsider” και αποδεικνύεται ηγέτης, αντιμετωπίζοντας το θέμα με σοβαρότητα, εντιμότητα και ειλικρίνεια, βάζοντας τα γυαλιά σε όσες/όσους τον κατέκριναν και τον χλεύαζαν. Ο “Κούλης” κατάφερε να λειτουργεί το κράτος ως οφείλει, αλλά δυστυχώς πολλοί από τους πολίτες του φαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων, αψηφώντας  τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Υ.Γ. Οι εικόνες στα διόδια της χώρας αποτελούν το λιγότερο ντροπή. Είναι ένα ακόμη δείγμα του ωχαδερφισμού και γενικά της ανευθυνότητας του νεοέλληνα. Ώρα για lockdown…

Ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης είναι Δημοσιογράφος και Φοιτητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών