Λαβράκι στη λαδόκολλα

582

Συστατικά

  • 2 λαβράκια, φιλέτα (250-300 γρ./ φιλέτο)
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού, ροζ + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 4 φύλλα κάππαρης, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 φινόκιο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 μπρόκολο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ανοίγουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε τα φιλέτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα λίγο πιο κάτω από το κέντρο της λαδόκολλας, το ένα δίπλα στο άλλο, με το δέρμα προς τα κάτω, και βάζουμε 2 φύλλα κάπαρης πάνω από κάθε φιλέτο. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  • Αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με νερό και διπλώνουμε τη λαδόκολλα πιέζοντας καλά τις άκρες της. Μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Ανοίγουμε με προσοχή τη λαδόκολλα και σερβίρουμε με έξτρα φύλλα κάπαρης και ροζ πιπέρι. Προαιρετικά σερβίρουμε με ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας.