Λαμία: Σταφυλόκοκκος βρέθηκε στα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση παιδιών

533

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που προκάλεσαν τη  δηλητηρίαση 63 μαθητών στη Λαμία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δείγματα από τα σχολικά γεύματα που έλεγξε εργαστήριο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σταφυλόκοκκος, γεγονός που σημαίνει ότι η δηλητηρίαση των παιδιών προκλήθηκε από την τοξίνη που παράγει το βακτήριο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βακτήριο αναπτύσσεται εξαιτίας των ανθυγιεινών πρακτικών στην παρασκευή γευμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, το οποίο είχε προετοιμάσει τα σχολικά γεύματα, τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο της περιοχής το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν σε μαζική δηλητηρίαση παιδιών.

Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε ότι στο εργοστάσιο που καταστράφηκε από τη φωτιά, θα πήγαινε σήμερα ο Ενιαίος Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για να ελέγξει αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα, «η αρμόδια υπηρεσία είχε προγραμματίσει για σήμερα επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί, ωστόσο την «πρόλαβε» η φωτιά». Και πρόσθεσε: «Ο ΕΦΕΤ πήγε να συλλέξει δείγματα το περασμένο Σάββατο αλλά το τμήμα παραγωγής της εταιρείας ήταν κλειστό. Νέος έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα. Θέλαμε να δούμε το πως λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής γευμάτων. Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Δεν θα υπάρξει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις οι γονείς 30 παιδιών που ζητούν απαντήσεις για τις δηλητηριάσεις που έστειλαν παιδιά ακόμα και στο νοσοκομείο.