Ένας 32χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αφού μαχαιρώθηκε από έναν 18χρονο αιτούντα άσυλο από την Ερυθραία, ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει μια γυναίκα από παρενόχληση στη συνοικία Seefhoek της Αμβέρσας.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στην Duinstraat, όπου το θύμα επενέβη αφού είδε τη γυναίκα να παρενοχλείται.
Μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης και υπέκυψε στα τραύματά του το επόμενο πρωί.
«Την Κυριακή, γύρω στις 4 το απόγευμα, το θύμα παρενέβη όταν ο ύποπτος παρενοχλούσε μια γυναίκα.
Στη συνέχεια ήρθε σε αψιμαχία κατά την οποία ο ύποπτος μαχαίρωσε το θύμα», δήλωσε ο Wouter Bruyns της αστυνομίας της Αμβέρσας, όπως αναφέρει το HLN.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν λίγο μετά την έναρξη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από έναν παρευρισκόμενο και τη συνέχισε η αστυνομία.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση. Πέθανε τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Kristof Aerts, εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Αμβέρσας.
Ο ύποπτος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας 18χρονος Ερυθραίος που διέμενε σε κέντρο υποδοχής στο Ντέρνε, συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση.
«Η ομάδα ποδηλασίας αναγνώρισε τον ύποπτο βάσει της περιγραφής. Κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο.
Η εμπλοκή του ερευνάται περαιτέρω», δήλωσε η εισαγγελία. Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί ενώπιον ανακριτή.
Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν άλλο παρευρισκόμενο να προσπαθεί να αποκλιμακώσει την κατάσταση και να κρατήσει τον επιτιθέμενο ήρεμο και περιορισμένο μέχρι να φτάσει η αστυνομία.
🇧🇪‼️ Yesterday, in Antwerp, Belgium, an 18-year-old Eritrean migrant stabbed a man to death who had been trying to help a woman being harassed by the teen.
This video shows the aftermath as another man tried to keep the knifeman calm and contained until the police arrived.
Did… pic.twitter.com/CoWPVWlrRy
— Remix News & Views (@RMXnews) May 27, 2025
«Άσε κάτω το μαχαίρι, άκουσέ με. Κανείς δεν θα πλησιάσει», είπε ο άνδρας στον ύποπτο.
«Σου ορκίζομαι, κανείς δεν θα σε πλησιάσει», πρόσθεσε, προτρέποντας τον κατηγορούμενο να βάλει το μαχαίρι στην τσέπη του.
Το μαχαίρωμα προκάλεσε πολιτική κατακραυγή, ιδίως από μέλη του δεξιού κόμματος Vlaams Belang.
Ο ευρωβουλευτής Tom Vandendriessche έγραψε στο Χ: «Αυτός ο μαύρος παράνομος δολοφόνησε έναν άνδρα στην Αμβέρσα με ένα γιγαντιαίο μαχαίρι.
Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε έρθει εδώ. Ποιος τον άφησε να μπει και δεν τον πέταξε έξω;»
Ο Φλαμανδός βουλευτής Filip Dewinter πρόσθεσε: «Σεβασμός σε αυτόν τον γενναίο άνδρα που στην Αμβέρσα-Βόρεια κρατά υπό έλεγχο αυτόν τον 18χρονο παράνομο μαύρο, ο οποίος λίγο πριν σκότωσε έναν άλλο άνδρα με το μαχαίρι του, μέχρι να φτάσει η αστυνομία.
Οι μάχες με μαχαίρια είναι πλέον μέρος της νέας πολυπολιτισμικής «κανονικότητας» στην Αμβέρσα!»
Οι αρχές δεν έχουν σχολιάσει δημοσίως το νομικό καθεστώς του υπόπτου, πέρα από την επιβεβαίωση της διαμονής του στο κέντρο υποδοχής του Deurne.
Πηγή: NewsFire.GR