Λαβρόφ: Η Δύση έχει εξαπολύσει πρωτοφανή υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Λαβρόφ

Η Δύση εξαπέλυσε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος έχει αποκτήσει πρωτόγνωρο χαρακτήρα, με στόχο να καταστρέψει τη σταθερότητα στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνεδρίαση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου υπό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εδώ και πολλά χρόνια, η Δύση έχει εξαπολύσει έναν πραγματικό υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η οποία, μετά την αναγκαστική έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχει ήδη αποκτήσει έναν πρωτόγνωρο χαρακτήρα και ο στόχος δηλώνεται ανοιχτά – να καταστρέψει την οικονομία [της Ρωσίας]. Εσχάτως, έχουν ήδη ζητήσει την ανοιχτή χρήση κυρώσεων για να υπονομεύσουν και τη σταθερότητα στη Ρωσία», είπε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, οι συστάσεις του Επιχειρηματικού Συμβουλίου υπό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Ρωσία να αναπτύξει μια πρακτική γραμμή.

«Παραδοσιακά, η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε επίκαιρα ζητήματα διπλωματικής υποστήριξης για τις μη οικονομικές δραστηριότητες των ρωσικών επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο κ. Λαβρόφ.