Λαζανάς: Σκεφτείτε να υπάρχει κρίση στο Αιγαίο και λόγω κορωνοϊού να γυρίσει πίσω το πολεμικό πλοίο

Λαζανάς

Υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε κλάδους όπως η εστίαση και τα ξενοδοχεία, τα σχολεία, την αστυνομία και τον στρατό, τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και το πλοίο να γυρίσει πίσω γιατί έχει επιδημία μέσα στο πλοίο”, τόνισε ο κ. Λαζανάς.

Εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα “προφανώς είναι δεδομένο” ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν και κάλεσε σε ευλαβική τήρηση των μέτρων προφύλαξης όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων τόσο από τους ανεμβολίαστους όσο και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο κ. Λαζανάς έστρεψε τα βέλη του κατά γιατρών που πείθουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ή να πάρουν ακατάλληλα φάρμακα ή να μην διασωληνωθούν ενώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας μάλιστα ότι “δυστυχώς αυτά τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται”.

Στο ερώτημα εάν ένας ασθενής μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος να μην διασωληνωθεί, ο κ. Λαζανάς εξήγησε πως το θέμα είναι πάρα πολύ σύνθετο. “Εάν είναι σε βαριά κατάσταση ο ασθενείς δεν είναι ψυχικά υγιής να αναλάβει την ευθύνη και να υπογράψει. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να φύγει αλλά με ειδικές συνθήκες και αφού ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ να τον μεταφέρει, γιατί είναι μολυσματικός. “Το πολύ πολύ άσχημο είναι ότι υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες Covid και αρνούνται ότι έχουν Covid”, σημείωσε ο κ. Λαζανάς.