Λέει «αντίο» στις ΗΠΑ το Volkswagen Passat;

Ένα ακόμα sedan παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια χάνοντας τη θέση του στην γκάμα ενός κατασκευαστή. Από το 2023 το VW Passat αποτελεί παρελθόν από την αγορά των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το  πλάνο της Volkswagen προβλέπει τη διακοπή της παραγωγής του Passat το 2023. Η αλήθεια είναι ότι η πωλήσεις του αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια είχαν καταβαραθρωθεί, γεγονός που σε συνδυασμό με την ανάγκη της αποδέσμευσης γραμμών παραγωγής για την επερχόμενη επέλαση των ηλεκτρικών προτάσεων του γερμανικού ομίλου και ειδικότερο της οικογένειας μοντέλων ID.

Τα κακά μαντάτα για το Volkswagen Passat φαίνεται πάντως να μην επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πορεία του αυτοκινήτου, καθώς η εξέλιξη της επόμενης γενιάς του έχει ήδη ξεκινήσει αξιοποιώντας την πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζονται όλες οι μικρομεσαίων διαστάσεων προτάσεις του VW Group.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το νέο Passat θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις. Αντιθέτως, πληροφορίες το θέλουν να αυξάνει ακόμα περισσότερο το μήκος και το μεταξόνιό του, σε μια προσπάθεια να βρει θέση σε μια αγορά που στρέφεται προς τα παντός τύπου και μεγέθους SUV.