Λέκκας για τα 4,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε μετά τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά

Σε μια τελείως διαφορετική εκτίμηση από αυτή που έκανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/1) στην Εύβοια με επίκεντρο τον Λιμνιώνα προχώρησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Αφού αρχικά είπε ότι «δεν υπάρχει ανησυχία» μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ, ο κ. Λέκκας πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ ότι «πιθανότατα είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε» (σ.σ. μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο τα Ψαχνά στις 28 Δεκεμβρίου που έγινε αισθητός και στην Αττική).

Στην ερώτηση αν ο σεισμός της Τετάρτης είναι από το ίδιο επίκεντρο με αυτόν της δόνησης της 28ης Δεκεμβρίου ο Ευθύμιος Λέκκας εξήγησε ότι «δεν είναι από το ίδιο σημείο, είναι πιο βορειοανατολικά αλλά από τον ίδιο σεισμογώνο χώρο και την ίδια ρηξιγενή ζώνη».

«Υπό αυτή την έννοια είμαστε περισσότερο ήσυχοι από την εκτόνωση του φαινόμενου» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ και κάτω ώστε να λέμε ότι τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο».

Συμπλήρσε, τέλος, για τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ ότι «το χθεσινό γεγονός το είχαμε συμπεριλάβει μέσα στιτς εκτιμήσεις που είχαμε κάνει (σ.σ. στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου που συνεδρίασε μετά τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά).