Λέων: «Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μπουζιάνη γνωρίζουμε το τέλος της Τζωρτζίνας, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να υπάρξει μελέτη των καταθέσεων των γιατρών και των ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ώστε να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί στη Τζωρτζίνα. Με την κατάθεση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Τζωρτζίνας, γνωρίζουμε το τέλος του κοριτσιού, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Η Τζωρτζίνα είχε πλούσιο ιατρικό φάκελο που θα πρέπει να συναξιολογηθεί και να δούμε αν οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης συμβαδίζουν με τα ιατρικά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Λέων.

«Η διαζεπάμη είναι μια ουσία που αίρει τις αντιστάσεις του θύματος»

«Οι ουσίες όπως η διαζεπάμη είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται έχοντας υπνωτική δράση. Θα πρέπει να δούμε αν όντως υπάρχει αυτή η ουσία στη Τζωρτζίνα. Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε ουσίες από τη νεκροψία – νεκροτομή, αλλά δεν έχουμε χάσει αυτή τη δυνατότητα σε ό,τι αφορά στην εργαστηριακή διερεύνηση που μπορεί να γίνει από τις τρίχες της Τζωρτζίνας. Έτσι θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν έχουν χορηγηθεί διάφορες ουσίες», εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «Η διαζεπάμη είναι μια ουσία που αίρει τις αντιστάσεις του θύματος».

Το πόρισμα Μπουζιάνη

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για την 9χρονη αναφέρεται ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη).

Επίσης, αναφέρονται ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Το πιο σημαντικό είναι πως μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο.

Οι ιατροδικαστές μάλιστα, ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν η εκταφή, προκειμένου να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. Επιπλέον, ζητείται να υπάρξει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του τι έχει συμβεί, ενώ αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να δώσει σημαντικές πληροφορίες»

«Η Τζωρτζίνα έφερε βηματοδότη – απινιδωτή. Οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Εκτιμώ, αν δεν έχει γίνει, ότι θα πρέπει να ανασυρθεί το μηχάνημα αυτό», τόνισε ακόμα ο κ. Λέων.