Λιόσια: Με πατερίτσες κατέθεσε ο 23χρονος που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ με επτά σφαίρες – “Έφυγε όταν του τελείωσαν

ΕΛΑΣ Αστυνομία Περιπολικό

Υποβασταζόμενος και με πατερίτσες πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο 23χρονος που στις αρχές Νοεμβρίου δέχθηκε επίθεση απο πιστολέρο στη λεωφόρο Φυλής. Το θύμα, ήταν σοβαρά τραυματισμένος απο τις επτά σφαίρες που καρφώθηκαν στο σώμα του και μετά απο νοσηλεία πολλών ημερών στο Θριάσιο νοσοκομείο, κατάφερε το μεσημέρι της Τρίτης να μεταβεί στον 8ο ανακριτή για να καταθέσει όλα όσα εφιαλτικά έζησε το απογευμα της 4ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που παραμόνευε έξω απο το κατάστημα αθλητικών οπου είχε πάει να ψωνίσει ο νεαρός και όταν τον είδε να βγαίνει άνοιξε, εν ψυχρώ, πυρ εναντίον του, έχει κατονομαστεί απο το θύμα και σε βάρος του εκκρεμεί ενταλμα σύλληψης ομως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί απο τις αρχές. Την ίδια ώρα ο νεαρός καταγγέλλει πως ο πιστολέρο αλωνίζει ανενόχλητος στα μέρη που κυκλοφορεί και τον ψαχνει προκειμένου να ολοκληρώσει το δολοφονικό του σχέδιο και μέσω του δικηγόρου του κ. Γεωργιου Κανιαρη κατήγγειλε εγγράφως τόσο στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όσο και στο Τμήμα Φυλής καθώς οπως λέει φοβαται για τη ζωή του.

«Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, κατέθεσε ενώπιον του 8ου Ανακριτού το θύμα της επίθεσης, ο οποίος προσήλθε με πατερίτσες και υποβασταζόμενος για τις τραγικές στιγμές που έζησε κατά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε και εξέφρασε τον φόβο ότι συνεχίζει να αποτελεί στόχο του δράστη ο οποίος απειλεί ότι θα τον αποτελειώσει με δεύτερο ”χτύπημα”. Κατέθεσαν επίσης οι γονείς του θύματος ενώπιον του ανακριτού, οι οποίοι εξέφρασαν την ίδια αγωνία τόσο για το βαριά τραυματισμένο παιδί τους, όσο και για τους ίδιους και για τα άλλα τους παιδιά που αγωνιούν στον φόβο του να δεχτούν επίθεση καθώς ο δράστης -«πιστολέρο», που κυκλοφορεί οπλισμένος, είναι αποφασισμένος να τους αποτελειώσει. Ένταση δημιουργήθηκε στο ανακριτικό γραφείο όταν έγινε αντιληπτό ότι λείπουν σκοπίμως από την δικογραφία κρίσιμα στοιχεία και κυρίως το βίντεο της δολοφονικής επίθεσης, που δεν εστάλη από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, προς τον κο Ανακτριτή. Ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο ερευνάται και ένα άλλο ερωτηματικό, η ολιγωρία, ή και σκοπιμότητα, στην εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Έρωτήματα, που τέθηκαν και αναμένουν θεσμικής απάντησης» τονίζει στο protothema.gr ο κ.Γεώργιος Κανιάρης.

Η καταγγελια του στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στις 28 Νοεμβρίου, αναφέρει πως «Προς ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών. Εκπροσωπώντας το θύμα και βαριά τραυματισμένο, Νικόλαο Χ. από την εις βάρος του δολοφονική επίθεση με πυροβόλο όπλο που έλαβε χώρα την 4η Νοεμβρίου 2022 στα Άνω Λιόσια, Λ.Φυλής 123, αλλά και εκφράζοντας την αγωνία των μελών της οικογενείας του, παρακαλούμε και προτρέπουμε τις Αστυνομικές δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την σύλληψη του αδίστακτου δράστη Α.Χ, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και οπλισμένος, κατά πληροφορίες, στα δυτικά προάστια απειλώντας εκ νέου το θύμα, την οικογένειά του, αλλά και ανύποπτους συμπολίτες μας.

Επισημαίνουμε ότι έχει εκδοθεί εις βάρος του επικίνδυνου δράστη, το από 5-11-2022, υπ’ αριθμόν 15/2022 ένταλμα σύλληψης του 8ου Ανακριτή Αθηνών, με την γραπτή σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκκρεμεί η εκτέλεσή του. Τελούμε σε αναμονή και ευελπιστούμε στον εντοπισμό του, καθώς είναι ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για τέλεση και άλλων κακουργηματικών πράξεων».