Λιοσίων: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον 16χρονο Σουδανό οδηγό της μηχανής

160

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 16χρονο από το Σουδάν, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε 16χρονη μαθήτρια στην οδό Λιοσίων, το απόγευμα του Σαββάτου (18/4).

Σε βάρος του ανήλικου ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα, και συγκεκριμένα για:

  • επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε βαριά σωματική βλάβη, σε συνδυασμό με το ότι δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης
  • εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος, από το οποίο προέκυψε κίνδυνος ζωής
  • Ο 16χρονος παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον συνεπιβάτη για εγκατάλειψη από κοινού, ενώ σε δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 20 ετών, αποδόθηκαν πλημμελήματα για ψευδή κατάθεση και απόπειρα παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Κρίσιμη η κατάσταση της 16χρονης

Η ανήλικη νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν τα επόμενα 24ωρα καθοριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ δεν διέθετε άδεια οδήγησης.