Ληστεία στην Τούμπα: Προφυλακίζονται οι δύο κατηγορούμενοι

Φυλακές

Μετά τις απολογίες τους στον 4ο τακτικό ανακριτή, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 44χρονου υπαλλήλου καταστήματος ψιλικών, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ο 27χρονος Αλβανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και οπλοφορία – οπλοχρησία ενώ ο 35χρονος Έλληνας κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το GRTIMES, ο πρώτος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον 44χρονο αλλά παραδέχθηκε ότι πήγε στο συγκεκριμένο κατάστημα για να κάνει ληστεία και μάλιστα ενω ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια πάλης με το θύμα εκπυρσοκρότησε το πιστόλι που είχε μαζί του με αποτέλεσμα το θύμα να χάσει τη ζωή του.

Ο 35χρονος ο οποίος συνελήφθη ως συνεργός του 27χρονου υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ο συγκατηγορούμενος του πήγε στο συγκεκριμένο κατάστημα για να κάνει ληστεία και ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία. Ανέφερε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στις επιδικες πράξεις.

Ακούστε τις δηλώσεις των δικηγόρων: