Λουκίδης : «Πρέπει να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε το ποσοστό ανοσίας»

 

 

 

Ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση έχει προκαλέσει η έξαρση της πανδημίας στη χώρα, με το πρόσφατο ρεκόρ κρουσμάτων να δημιουργεί προβληματισμό, την ώρα, μάλιστα, που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν αρχίσει να ασφυκτιούν. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας,

 

«Κατά την προσωπική μου γνώμη πρέπει να διατηρήσουμε το ποσοστό ανοσίας που έχουμε. Να πάμε στην 3η δόση με μεγάλη προσπάθεια, ώστε αυτό το 64% που έχουμε χτίσει να μην αρχίσουμε να το χάνουμε. Το εμβόλιο έχει και αυτό κάποια ημερομηνία που αρχίζει και χάνει την αρχική του προστασία. Επίσης, πρέπει πλέον να δούμε, τι πρέπει να διαλέξουμε ως σωστή παρέμβαση από τις θεραπευτικές μελέτες, και να στήσουμε σωστά θεραπευτικά πρωτόκολλα απέναντι στους ασθενείς μας», είπε ο κ. Λουκίδης.

 

«Πρέπει και στον εμβολιασμό για τη γρίπη να πιάσουμε το περσινό ποσοστό. Και η γρίπη είναι από τις ενδημικές λοιμώξεις που θα ξεκινήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου. Πέρυσι εμβολιάστηκαν 4 εκατ. άνθρωποι. Πρέπει να βοηθήσουμε και την πρωτοβάθμια φροντίδα να μην πιέζεται με ενδημικές λοιμώξεις», τόνισε ο ίδιος.

 

«Δεν υπάρχει αντένδειξη να γίνουν μαζί τα δύο εμβόλια, αλλά καλό θα είναι να απέχουν δέκα ημέρες, ώστε να ξέρει κανείς από πού προέρχεται ένα σύμπτωμα που πιθανόν να εμφανίσει. Εγώ έκανα πρώτα την 3η δόση και μετά θα κάνω το αντιγριπικό», σημείωσε κλείνοντας.