Μάχη με τις φλόγες στον Δομοκό – Σε ύφεση το μέτωπο στη Σαμοθράκη (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από χτες στην κοινότητα Πετρωτό, στον Δομοκό Φθιώτιδας, ενώ από νωρίς το πρωί έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Από το πρωί, έχουν σηκωθεί και πραγματοποιούν ρίψεις στην περιοχή 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό).

Από εδάφους επιχειρούν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα. Επίσης, από τις Περιφέρειες της χώρας παρέχουν βοήθεια συνολικά 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Αναλυτικά:

  • 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία
  • 16 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία,
  • 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και
  • 18 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση η φωτιά στη Σαμοθράκη

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας, στον Πρίνο Σαμοθράκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και εργαζόμενοι του δήμου Σαμοθράκης παρέμειναν στην περιοχή, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες ώστε να ελεγχθούν οι μικρές εστίες της φωτιάς.

Στο σημείο εξακολουθούν και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τρείς (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβηκαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη, καθώς και τέσσερα (4) οχήματα.

Με το πρώτο φως του ήλιου, σηκώθηκαν και πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμει πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελείται από 10 στελέχη, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.