Μαίη Ζαννή (συνιδρύτρια της Women Act): Η σιωπή είναι σαν να είσαι συνένοχος και αυτό σίγουρα καμία δεν το θέλει

Τι δήλωσε η Μαίη Ζαννή στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

 

«Η σιωπή είναι σαν να είσαι συνένοχος και αυτό σίγουρα καμία δεν το θέλει, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η συνιδρύτρια της Women Act, Μαίη Ζαννή, αναφορικά με τις καταγγελίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τις κακοποιήσεις.

«Το Me Too ήρθε στην Ελλάδα με καθυστέρηση τέσσερα χρόνια σε σχέση με το εξωτερικό αλλά εν πάση περιπτώσει τώρα που είμαστε εδώ και είναι μια ευκαιρία και ειδικά όταν μιλάτε για τις γυναίκες οι οποίες φωνάζουν περισσότερο, είναι μια ευκαιρία να καταθέσουν την άποψη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η κ. Ζαννή εξήγησε ότι η Women Act είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κομματική οργάνωση με στόχο να μπούνε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας στη δημόσια σφαίρα.

«Θεωρούμε ότι τα πάντα είναι πολιτική οπότε μας ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό το οποίο συμβαίνει. Είναι σοκαριστικές οι καταγγελίες που αφορούν τη συμπεριφορά αυτή. Ο εργασιακός εκφοβισμός πρέπει να κατονομάζεται και επίσης μιλάμε πάρα πολύ για την ηγεσία σε όλο αυτό», υπογράμμισε η ίδια.

«Θέλουμε να δούμε και άλλες κινήσεις, όχι μόνο αλληλεγγύης και συμβολισμού σαν αυτές που είδαμε της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, σαν την στήριξη της κας Γεννηματά προς την κα Δημαδάμα πιστεύουμε ότι όλα τα κόμματα και οι ηγεσίες τους οφείλουν να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση. Το θέμα δεν είναι κομματικό. Το βρίσκω πολύ απογοητευτικό αν κάποιοι λένε ‘’ναι μεν αλλά’’ ανάλογα με το ποιος είναι ο θύτης», διευκρίνισε η συνιδρύτρια της Women Act.

Αναφερόμενη στη δράση της Women Act, η κ. Ζαννή σημείωσε: «Έχουμε ένα νομικό οπλοστάσιο, ωστόσο αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι όταν τα θύματα καταγγέλλουν αργότερα το τι τους έχει συμβεί Πολλές φορές έχει παραγραφεί και αυτό είναι ένα θέμα. Επίσης πολύ συχνά στην Women Act μιλάμε και για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των δημόσιων λειτουργών δηλαδή τι γίνεται όταν μια γυναίκα, που δεν είναι επώνυμη, πάει να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση ή οτιδήποτε της έχει συμβεί. Πως την αντιμετωπίζουν στο τμήμα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε και αυτό, στην πραγματικότητα πως είναι για όλες τις γυναίκες».

«Σαφώς και η νοοτροπία της κοινωνίας παίζει σημαντικό ρόλο δηλαδή αυτό που ακούμε αυτές τις μέρες «γιατί το είπε τόσο αργά, γιατί πήγε στο δωμάτιό του γιατί, γιατί , γιατί» αυτό είναι μια λάθος κουλτούρα, δεν είναι αυτό το θέμα μας το θέμα είναι γιατί ο θύτης κάνει αυτό που κάνει, τίποτα άλλο», τόνισε η ίδια.

«Το στοίχημα της πολιτικής, της κυβέρνησης και όλων είναι να αποδείξουν στην κοινωνία ότι κάτι γίνεται. Όταν βγεις μπροστά κάτι γίνεται, κάτι αλλάζει και ανοίγεις την πόρτα ώστε να είναι πιο εύκολα τα πράγματα την επόμενη φορά που κανείς δεν θέλει να υπάρχει», δήλωσε επιπρόσθετα.