Μακιγιάζ: Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι που πρέπει να ξεκινάτε πάντα από τα μάτια

Αν μέχρι πρότινος η ρουτίνα μακιγιάζ σας ξεκινούσε από την εφαρμογή του foundation σας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη σειρά εφαρμογής των προϊόντων και να ξεκινάτε από το μάτια. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις λόγους που, σύμφωνα με το One Good Thing, θα σας εξοικονομήσουν χρόνο αλλά και ποσότητες προϊόντων, για ένα αποτέλεσμα με συνοχή.

Περισσότερος έλεγχος και καλύτερη ισορροπία
Όταν κοιτάμε το πρόσωπο ενός άλλου ατόμου, ενστικτωδώς κοιτάμε πρώτα τα μάτια του. Έτσι, όταν εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας, η εστίαση κυρίως στα μάτια θα σας βοηθήσει να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση! Ξεκινώντας με τα μάτια σας, λοιπόν, μπορεί να διευκολύνετε τη δημιουργία μιας ισορροπημένης εμφάνισης. Αν ξεκινήσετε με ένα δραματικό smoky eye, μπορείτε να το εξισορροπήσετε με πιο διακριτικά χρώματα στα χείλη και τα ζυγωματικά. Ομοίως, αν ξεκινήσετε με ένα πιο διακριτικό ή ουδέτερο χρώμα ματιών, μπορείτε να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα στα χείλη για μια τέλεια ισορροπημένη εμφάνιση. Με απλά λόγια, ξεκινώντας από τα μάτια σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια εμφάνιση με περισσότερη συνοχή.

Είναι λιγότερο ακατάστατο
Σε πόσες δεν έχει συμβεί να μουτζουρωθούν με τη σκιά ματιών τους ή το eyeliner και να αναγκαστούν να ξεκινήσουν από την αρχή όλο το μακιγιάζ τους; Εάν η βάση σας, λοιπόν, είναι ήδη έτοιμη, είναι αδύνατο να καθαρίσετε τα υπολείμματα του μακιγιάζ ματιών χωρίς να σβήσετε μέρος του foundation σας. Μια προσεκτική προσέγγιση για τον καθαρισμό συχνά καταλήγει να αφήνει πίσω λεκέδες χρώματος κάτω από τα μάτια σας, ενισχύοντας τις σκούρες σκιές που οι περισσότερες προσπαθείτε να αποφύγεττε. Αλλά όταν ξεκινάτε με το μακιγιάζ των ματιών σας, μπορείτε να σκουπίσετε τυχόν υπολείμματα από σκιά που έπεσε ή μουτζούρες μολυβιού και eyeliner χωρίς καμία ανησυχία.

Χρήση λιγότερου foundation
Όταν ξεκινάτε τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας εφαρμόζοντας πρώτα το foundation, είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Η εφαρμογή αρκετού στρώματος βάσης μπορεί να το κάνει να φαίνεται πολύ έντονο, και αυτό δεν είναι το είδος της εμφάνισης που είχατε στο μυαλό σας. Εάν εφαρμόσετε, λοιπόν, τη βάση σας μετά το μακιγιάζ των ματιών σας, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο και θα επιτύχετε μια πιο φυσική εμφάνιση.

Δεν κάνετε βήματα προς τα πίσω
Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε με το μακιγιάζ των ματιών σας είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε πίσω! Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα για να καθαρίσετε και δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε το foundation σας ή να βάλετε περισσότερο κονσίλερ. Τελικά, θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη!

Πηγή: directus.gr